တရုတ္ျပည္မွာ စားတဲ့ မိေက်ာင္းကင္

 တရုတ္ျပည္မ ၾကီးမွာ ယေန႔တိုင္ မိေက်ာင္းသား စားသံုးတဲ့ အေလ့အထ ရွိေန ပါေသးတယ္။ ေရခ်ိဳမိေက်ာင္းေကာ၊ ေရငံ မိေက်ာင္းေကာ ျဖစ္ျပီး ေဆးဘက္ ဆိုင္ရာ အယူအဆ အရ စားသံုးၾကျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။


မိေက်ာင္း အထီးနဲ႔ အမ မွာ ဆုိရင္ အထီးကိုသာ စားေသာက္ၾကတာ မ်ားပါတယ္။ အထီးက က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းက်ိဳး ပိုမို ျပဳတ္ယလို႔ ယူဆၾက ျခင္း ေၾကာင့္လည္း ျဖစ္ပါတယ္။ မိေက်ာင္း သားေရကို ကုန္ပစၥည္း အမ်ိဳးမ်ိ်ဳး ျပဳလုပ္ရန္ အသံုးျပဳျပီး က်န္ရွိတဲ့ ကိုယ္ အစိတ္အပိုင္း မ်ားကို စားေသာက္ျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ အရြ္ယေရာက္ မိေက်ာင္း တစ္ေကာင္ရဲ႕ ေပါက္ေစ်းက ၂၀၀၄ ခုႏွစ္ေလာက္က တရုတ္ျပည္က ကန္ေဒၚလာ ၃၆၀ ေလာက္သာ ေပါက္ခဲ့ ေပမယ့္ ယေန႔ေတာ့ အော္ေလး ေစ်းတက္သြားပါျပီ။ တရုတ္ျပည္မွာတင္ မကပဲ ထိုင္းႏိုင္ငံမွာပါ စားသံုးသူမ်ား ရွိပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔ တရုတ္ျပည္ နဲ႔ ထိုင္းႏိုင္ငံ ၾကား စားသံုးရန္ မိေက်ာင္း အေကာင္မ်ား၊ အသားမ်ား တင္ပုိ႔ ေရာင္းခ်မွုမ်ား ရွိပါတယ္။ 

ယင္းကို တရားဝင္ ခြင့္ျပဳ မထားေပမယ့္ ျပဳလုပ္ေနၾကဆဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ကမၻာ့ တိရစၦာန္ အခြင့္အေရး ထိန္းေသးေရး အဖြဲ႔မွလည္း မိေက်ာင္းသား စားသံုးမွုကို အျပင္းအထန္ တားျမစ္  ထားေၾကာင္း သိရ ပါတယ္။
.
Ref: nytime
ေအာင္ခမ္း (www.innewsmyanmar.com)

.

0 comments: