ေဆာ္လမြန္ငါးႏွင့္ တူနာငါး စားသံုးျခင္း


ေဆာ္လမြန္ ငါးေရာ၊ တူနာ ငါး ႏွစ္မ်ိဳးလံုးမွာ ငါးၾကီးဆီ နဲ႔ အိုမီဂါ-၃ အက္ဆစ္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝပါတယ္။

ေဆာ္လမြန္ငါးဟာ ကယ္လိုရီဓာတ္ ၾကြယ္ဝျပီး တူနာငါးကေတာ့ ပရိုတိန္း ဓာတ္ပိုၾကြယ္ဝပါတယ္။ အေမရိကန္မွာ ေဆာ္လမြန္ငါးထက္ တူနာငါး စားသံုးမွု ပိုမ်ားပါတယ္။ သုိ႔ေပမယ့္ တူနငါးဟာ မာက်ဴရီ ဓာတ္ ပိုမို ပါဝင္တဲ့အတြက္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္နဲ႔ ကေလးငယ္ မ်ား စားသံုးျခင္းကို အားမေပးပါဘူး။

ဒါေၾကာင့္ ကေလးနဲ႔ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မ်ားကေတာ့ ေဆာ္လမြန္ငါးပဲ စားသံုး သင့္ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။
---
Ref: medic-facts
International news for myanmar
-
http://www.innewsmyanmar.com/2013/04/blog-post_9.html

--

0 comments: