စြယ္စံု သံုးလို႔ရတဲ့ ငွက္ေပ်ာသီး


ငွက္ေပ်ာသီးကို အစာအာဟာရ အတြက္ စားသံုးျခင္း အျပင္ အျခားေသာ ရည္ရြယ္ခ်က္ မ်ားနဲ႔လည္း အသံုးျပဳလို႔ ရပါတယ္။ သူ႔ရဲ႕ အသံုးျပဳမွု ေနရာ အခ်ို႕က ေအာက္ပါ အတိုင္း ျဖစ္ပါတယ္။


- ငွက္ေပ်ာသီး အခြံအထဲက အဖန္ဓာတ္ အနည္းငယ္ ပါတဲ့ အသားနဲ႔ သြားကို ပြတ္တိုက္ျခင္းျဖင့္ သြားကို ျဖဴဝင္း အေရာင္ လက္ ေစပါတယ္။ သြားျဖဴေဆး အခ်ိဳ႕မွာလည္း အဲ့ဒီအသားကို အသံုးျပဳလုပ္ပါတယ္။

- ငွက္ေပ်ာသီး အတြင္းခံြနဲ႔ ဖိနပ္ တိုက္လို႔ ရပါေသးတယ္။ ဒါ့အျပင္ စတီးနဲ႔ ေငြထည့္ ပစၥည္းတို႔ အေရာင္လက္ဖို႔ အတြက္လည္း ပြတ္တိုက္လို႔ ရပါ ေသးတယ္။ အဲ့ဒါနဲ႔ ပြတ္တိုက္ျပီးရင္ အျခား အဝတ္ တစ္ခုနဲ႔ ျပန္ သုပ္ လိုက္တဲ့ အခါ ပစၥည္းမ်ားက အေရာင္လက္ေနမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

 ငွက္ေပ်ာသီးကုိ အရိုးဆူးခ်ိန္မွာ တစ္ကိုက္စာ ျမိဳခ်တာ တို႔ ျပဳလုပ္ျခင္းျဖင့္ လည္း လည္ပင္းက အရိုးခံတာ ေတြကို ဖယ္ရွား ေပးပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အျခားေသာ ရည္ရြယ္ခ်က္ အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔လည္း ငွက္ေပ်ာသီးကို အသံုးျပဳလို႔ ရပါ ေသးတယ္။
.
Ref: pocketlint
ေအာင္ခမ္း (www.innewsmyanmar.com)

.

0 comments: